2014. január 16., csütörtök

Pénzkereset online szerencsejátékkal


Ahogyan az már lenni szokott, január első napjaiban ismét számos levelet kaptam, melynek nagy része ugyanarra a témakörre vezethető vissza.

Az új év első perceiben a pezsgősüveget szorongatva sok fiatal hölgy és úr fejében fogalmazódik meg az elhatározás. Mégpedig, hogy most már aztán tényleg valahogyan pénzt kellene csinálni és meggazdagodni. Nem is kicsit, hanem nagyon. Emellett természetesen könnyen és gyorsan menjen a dolog. Ráadásul valamilyen internetes jövedelemforrás kéne.

Kapcsolódó cikkek:

Online rulett

Online Rulett 2

Online Rulett 3

Egy téveszme eloszlatása

Mi is lehetne erre a legkiválóbb módszer, mint az, hogy ezt a temérdek sok pénzt az internetes szerencsejátékokon nyerjük meg az online kaszinókban, vagy sportfogadással.

Szóval a beérkező levelek zöme ilyenkor azt a kérdést feszegeti, hogy tudnék-e valami jó kis módszert, amellyel minimális mennyiségű pénz befektetésével sok pénzt lehet keresni az internetes kaszinókban, vagy az online sportfogadással.

Az e-mailokat olvasva az a tapasztalatom, hogy a többség, zavaros módon arról álmodozik, hogy befizet tízezer, vagy néhány tízezer forintot és aztán ebből mesés, több millió forintos vagyonra tesz majd szert. Vagy, hogy nem csinál mást, csak minden nap "játszogat","fogadgat" egy kicsit és ebből szépen eléldegél.

Vannak persze olyanok is akik nem rugaszkodnak el ennyire a valóságtól. Ők próbálnak logikusan gondolkodva, információk után kutatva eredményeket elérni több, vagy kevesebb sikerrel.

Persze a "gyere, fizess be és markold fel a bónuszt" hirdető weboldalak ?jó tanácsaival?, nem tudnak sok mindent kezdeni. Szintén tévesek a különféle ex-krupiék (mindenki gondolhatja, hogy mennyit érthetnek hozzá), pénzügyi tanácsadóknak és elemző matematikusoknak kikiáltott szakemberek  által ingyenesen letölthető, valamelyik online kaszinó linkjét népszerűsítő e-könyvek is.      

Mások pedig egyszerűen csak kíváncsiak, hogy mit is lehet ezzel kezdeni.

Ezért most a száraz tényeket leírva, bemutatom, hogy mire is számítson az aki online szerencsejátékkal akar pénzt keresni.

Mivel a sportfogadás egy külön "foglalkozás", ezért arra majd egy másik írásban fogok kitérni, a legalapvetőbb dolgoktól elkezdve.

Meglehet, az, ami most az alábbiakban olvasható lesz, egyeseknek nagyon nem fog tetszeni és egy világ fog bennük összeomlani, vagy egyes részekkel nem fog egyetérteni.

Talán olyan is lesz aki esetleg még valamivel kiegészítené ezt. Ha tehát úgy véled, hogy van hozzáfűzni valód, akkor bátran tedd meg a hozzászólásokban.

A különféle online kaszinók partnerprogramjaiban résztvevők viszont legyenek oly kedvesek és mellőzzék linkjeiket és hozzászólásaikat!
   
Tehát azok a tények amelyekkel tisztában kell lenned.

1.) Az online kaszinó nem azért van, hogy te pénzt keress. 

Hanem, hogy a tulajdonosok pénzt keressenek, rajtad és azokon, akik bedőlnek a csábításnak.

2.)  A kaszinójátékokban a kaszinó van előnyben. 

Ez sajnos sokaknak mégsem nyilvánvaló.  Hogy melyik játékban mennyire, az a játék típustól függ.

Íme egy kis iránymutató:


Játék A kaszinó előnye %-ban
Blackjack ~ 0,5 
Pontoon 0,19
Video Poker
(Jacks or Better változat)
0,52
Francia Rulett 2,63
Amerikai Rulett 5,26
Nyerőgépek 5 vagy nagyobb


3.) Az online kaszinójátékokban hosszú távon, veszteség fog érni. 

Hogy mekkora az egyrészt függ attól, hogy az adott játékban mekkora a ház előnye, a játék során fellépő ingadozástól (nyertes-vesztes körök aránya), és a tétrakási rendszertől.

Az átlagos várható veszteséged meghatározása:

 a feltett összes tét x (a kaszinó előnye/100) 

Például, ha online blackjacket vagy rulettet játszol 5$-os téttel akkor 100 kör után

blackjack esetén : 500 x (0,5/100) =  2,5 $

rulett esetén : 500 x (2,6/100) = 13 $

1000 kör után

blackjack esetén : 5000 x (0,5/100) = 25 $

rulett esetén : 5000 x (2,6/100) = 130 $

Amint látszik, minél többet játszol, annál többet fogsz veszíteni. Az online kaszinók varázsa, hogy nem kell várni sem a többi játékosra, sem a krupiéára/osztóra. Így, egy röpke óra alatt rengeteg kört le lehet játszani.

A fent megadott értékek természetesen csak átlagok, ami az ingadozástól is függ. 

4.) A veszteség függ a ház előnyétől, tétrakástól, stratégiától, ingadozástól.

 Ebből adódóan lehet csekély (például, az alaptőkédnek csak 1-2% veszted el), vagy lehet totális csőd is. Persze vannak esetek, amikor "Miss Mázli"  jókedvében van és egyszerűen csak nyersz. De ez a kivétel mindig csak erősíti az előzőeket.

Ezt sajnos a többség, hála a különféle oldalaknak és az online kaszinóknak, amelyek egy teljesen hamis képet közvetítenek a nagyközönség felé, képtelenek, vagy csak nagyon nehezen tudják megérteni.

5.)  A pénzkereset az online kaszinókban olyan mint egy nagy kockázatú, rövid távú befektetés.

Ezért csak olyan pénzt és csak annyit szánj rá, amit és amennyit ha elveszítesz nem fogsz sajnálni. Ha  nyersz OK, ha nem akkor sem fog történni nagyobb baj.

6.) A kaszinó bónuszt nem azért kínálják fel, hogy te még többet nyerhess.

A kaszinó bónusz azért van, hogy még könnyebben elveszítsd amit befizettél, amíg a bónusz "kiszedéséhez" szükséges feltételeket akarod teljesíteni.

Erre egy tipikus példa:

Ha befizetsz 100 €-t, akkor bónuszként 100 €-t kapsz a játékhoz. Ahhoz, hogy a bónuszt ki tudd fizettetni, a fogadási feltételeknek (az apró betűs rész amit a legtöbben nem szoktak elolvasni) eleget téve, meghatározott alkalommal kell a bónusz összegét tétként megtenned. Ez általában 25-30 alkalmat jelent 30 napon belül. A bónusz felhasználásánál legtöbbször azt is ki szokták kötni, hogy melyik játékokra érvényes a használata.

Ha például 25-ször kell feltenned, akkor ez azt jelenti, hogy 25x100=2500 azaz 2500€ tétet kell tenned a 100 € bónusz kifizettetéséhez.  Az apró betűs részben azonban van még egy olyan kitétel is, hogy a legtöbb játékon ami a bónusz kijátszásához használható, a megtett tétnek csak a 10%-a számít bele a fogadásba. Azaz ha 2 €-s tétekkel fogadsz akkor az csak 0,2 eurocentet fog érni. Így ahhoz, hogy a bónuszt kijátszhasd 25000€ tétet kell összesen tenned. Ezalatt pedig a várható veszteség alapján azt is elveszíted amit befizettél.

Azokban a játékokban amelyekre ez a 10%-os kitétel nem vonatkozik, a kaszinó előnye akkora, hogy várhatóan szintén minden pénzedet elveszíted.   

7.) Ha kaszinó bónuszt veszel igénybe, csak azért tedd, hogy nagyobb alaptéttel fogadhass.

A Kelly féle tétrakási kritérium szerint, mindig csak az alaptőkénk 1%-val fogadunk. Ezért amikor a bónuszt igénybe veszed, akkor ne a bónuszt akard megszerezni. Csupán használd ki azt, hogy nagyobb az alaptőkéd, ezért nagyobb alaptéttel fogadhatsz.

Amikor nyertél valamennyit akkor hagyd abba a játékot. A bónusz visszavonásra kerül, (mivel a fogadási feltételeket nem teljesítetted) viszont amit nyertél és amit befizettél az a tiéd.

!Lesz olyan kaszinó ahol ez működik, és lesz olyan ahol nem! 

Viszont a befizetett pénzed még mindig a tiéd, ezért maradt még egy esélyed.

8.) Mindig azzal a játékkal próbálkozz, ahol a ház előnye (azaz a te hátrányod) a legalacsonyabb.

Ha tehát az adott kaszinó kínálatában szerepel több fajta blackjack, esetleg más kártyajáték akkor ne akarj rulettezni, vagy nyerőgépezni! 

9.) Ahhoz, hogy nyerni tudj megfelelő stratégiára lesz szükséged.

Ahogyan már írtam, hosszú távon a kaszinó van előnyben, de a megfelelő stratégiával ezt csökkenteni tudod. Tehát ha blackjacket, pontoon-t, vagy video pokert játszol, akkor az ehhez szükséges alapstratégiát kell használnod.  

10.) A nyeréshez megfelelő tétrakási stratégiára is szükséged van.

Az, hogy mennyit is fogsz veszíteni/nyerni, nagyban meghatározza az alkalmazott tétrakási rendszer.
A passzív tétrakási stratégia (mindig csak egységnyi tétet, azaz az alaptőkéd 1%-át teszed meg tétként, és sohasem emeled a tétet) biztonságos ugyan, de a nyereség is minimális lesz.

Érdemesebb lesz valamilyen  progresszív (a játék során a stratégia által meghatározott módon, emelni és csökkenteni fogod a tétet) tétrakási rendszert használni.

!A Martingale módszer nem biztos, hogy jó lesz!

A kockázatkedvelők persze az agresszív tétrakást (az alaptőkédnek 5,10... vagy nagyobb százalékával fogadsz) is alkalmazhatják. Azonban mindenkit emlékeztetnék az előzőleg felsorolt pontokra! 

11.) A nyereséged az ingadozásokból fog származni. 

Azaz a nyertes/vesztes leosztások és a tét emelése/csökkentése miatt, az alaptőkédben is lesznek ingadozások. Tehát lesz olyan amikor a tőkéd a kezdőtőkédnél kevesebb, és lesz olyan amikor több lesz.

Amikor a nyert összeg az alaptőkéd egy bizonyos százalékát eléri, akkor egyszerűen hagyd abba a játékot és fizettesd ki a teljes összeget. 

Ez a meghatározott százaléknyi többlet lesz a nyereséged. Hogy ez mekkora az, függ az alkalmazott stratégiától, tétrakástól, ingadozástól, no meg a szerencsétől.

Hogy mi lesz az elég, azt döntsd el magadnak te. Ismét hangsúlyozom, hogy vedd figyelembe az előzőleg leírtakat. Ne akarj több száz százalékos hasznot kihúzni egyetlen online kaszinóból. Az 50% körüli összeg már nagyon jó eredménynek számít.  

12.) Keress egy másik kaszinót és ismételd a folyamatot.

Az előző pontokból adódik, hogy nem tudsz egyetlen kaszinóban túl sok pénzt nyerni és sokat nem is fogsz egy-egy helyen időzni. Viszont online kaszinóból rengeteg van. A befizetés - játék - nyerés esetén kifizetés folyamatot ismételve azonban nyereségre tudsz szert tenni.

13.) Hazánkban az olyan szerencsejátékon nyert jövedelem, amely nem a Szerencsejáték Zrt. szervezésében történt, még mindig adóköteles.

Azt hogy adózás tekintetében, hogyan jársz el (bevallod vagy nem) legyen a te dolgod. Ebben a kérdésben nem fogok senkivel sem vitatkozni...


Ezek lennének hát a száraz tények, vagy ha úgy tetszik alapelvek, bármilyen kiábrándító is a dolog. Jó alaposan gondold végig, amit most elolvastál. Ebből persze nem leszel milliomos de az így megszerzett pénz is pénz. Ezt pedig be lehet fektetni másba, vagy esetleg el lehet költeni.

Meglehet, egyszerűnek tűnik, de azért annyira nem az. Szeretnél esetleg még többet megtudni a dologról?

Hamarosan erre is választ kaphatsz...


Kérdésed, véleményed van?

Írj ide:billybones81@gmail.com